Svijet

Šestogodišnji dječak u SAD upucao i teško ranio učiteljicu

Učiteljica, u tridesetim godinama života, zadobila je po život opasne povrede nakon što ju je dječak upucao hicima iz pištolja

Šestogodišnji dječak u petak je ranio učiteljicu u osnovnoj školi u američkom gradu Njuport njuz, savezna država Virdžinija.

Učiteljica, u tridesetim godinama života, zadobila je po život opasne povrede nakon što ju je dječak upucao hicima iz pištolja, no njeno stanje se blago poboljšalo, rekao je načelnik policije Stiv Dru (Steve Drew).

Još nije poznato kako se šestogodišnji dječak domogao pištolja. Policija je izdala saopćenje o svađi u učionici prvog razreda koja je rezultirala jednim pucnjem.

– Nije riječ o slučajnom pucnju. Želim znati odakle je došlo to vatreno oružje – rekao je Dru.

Nema povrijeđenih među učenicima koji su radi njihove sigurnosti odvedeni u sportsku dvoranu gdje su im na raspolaganju bili psiholozi i socijalni radnici, dodao je on.

– Ono što vam mogu reći jest da će se pokrenuti cjelovita istraga od strane gradskog vijeća, zajedno sa školskim odborom i drugim akterima, ali ćemo isto tako poduzeti prave korake i konkretne politike ne bi li se ovakvo nešto ponovno dogodilo – istaknuo je gradonačelnik Filip Džouns (Philip Jones) na konferenciji za novinare.

Školski nadzornik Džordž Parker (George) kazao je da šokiran i obeshrabren ovim događajem, nakon čega je istaknuo da učitelji nisu u mogućnosti spriječiti ulazak oružja u škol,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh