Svijet

Australija: U sudaru dva helikoptera četvero mrtvih

U sudaru dva helikoptera u Australiji poginule su četiri osobe, a tri su u kritičnom stanju, priopćile su tamošnje vlasti.

Sudar se dogodio oko 14 sati prema lokalnom vremenu u blizini popularne turističke četvrti Main Beach na Gold Coastu, južno od Brisbanea.

“Nakon sudara helikopteri su se srušili na pješčanu obalu nedaleko od odmarališta Sea World”, rekao je novinarima glasnogovornik policije Queenslanda Gary Worrell.

Dodao je da je hitnim službama bilo teško pristupiti pješčanoj obali.

Trinaestero ljudi bilo je u dva helikoptera, kaže Jayney Shearman, iz službe hitne pomoći Queenslanda. Od toga su četiri osobe poginule, tri su zadobile teške tjelesne ozljede, a šest ih je zadobilo lakše ozljede, uključujući posjekline od razbijenog stakla.

Svi ozlijeđeni prevezeni su u bolnicu, rekla je. Uzrok sudara helikoptera zasad je nepoznat, a najavljena je istraga te ispitivanje svjedoka o nesreći,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh