Svijet

Sijarto: Sankcije Rusiji pogoršale ekonomsku situaciju u Evropi

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da sankcije Zapada uvedene Rusiji nisu uspjele da okončaju sukob u Ukrajini već su samo pogoršali ekonomsku situaciju u Evropi.

Peter Sijarto - bhrt

“Sankcije su nanijele ozbiljnu štetu svima, ali Evropa nažalost još uvijek nije napustila ovu politiku”, rekao je Sijarto.

On je dodao da će i deveti paket sankcija koji je sada u pripremi “po svemu sudeći dodatno pogoršati situaciju u Evropi”.

Prema njegovim riječima, uvedene sankcije nisu uspjele da okončaju sukob u Ukrajini već da su samo stvorile probleme i teškoće za zemlje Evropske unije.

Mađarski ministar je pozvao sve Mađare da izraze svoj stav o sankcijama tokom konsultacija na nacionalnom nivou u zemlji koje će trajati do 15. decembra, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh