Svijet

Bajden u razgovoru sa Zelenskim ponovio podršku SAD Ukrajini

Predsjednik SAD Joseph Biden ponovio je u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim svoju podršku Ukrajini, saopštila je kasno sinoć Bijela kuća.

Biden je podvukao “stalnu podršku SAD odbrani Ukrajine dok Rusija nastavlja svoje napade na kritičnu infrastrukturu” zemlje, navodi se u saopštenju. Oružje koje je isporučio Zapad, posebno SAD, igralo je ključnu ulogu u odbrani Ukrajine od početka ruske invazije početkom februara.

Bidenov poziv Zelenskom došao je u vrijeme napada ruskih snaga na osnovnu infrastrukturu u Ukrajini gdje je nekoliko miliona ljudi ostalo bez električne energije.

Zelenski je poslije razgovora na Twitter zahvalio Bidenu i dodao da su njih dvojica razgovarali o nastavku saradnje u oblasti odbrane i održavanju energetskog sektora, prenosi Beta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh