Svijet

BIDEN STIGAO U SHARM EL-SHEIKH, U PRVU POSJETU EGIPTU

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden u petak je doputovao u Sharm el-Sheikh, što je njegova prva posjeta Egiptu otkako je preuzeo dužnost u januaru 2021. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Biden se potom uputio u sjedište klimatskog samita Ujedinjenih nacija, saopćili su američki zvaničnici.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan u četvrtak je objavio kako će Biden u Egiptu prisustvovati konferenciji o klimi COP27 i održati bilateralni sastanak s egipatskim predsjednikom Abdelom Fattahom Al-Sisijem.

”Predsjednik odlazi na COP27 s historijskim zamahom o klimi, zahvaljujući usvajanju Zakona o smanjenju inflacije i drugim značajnim koracima koji su nas postavili na trajni put ka ispunjavanju naših ambicija i ciljeva čiste energije“, kazao je Sullivan.

Nakon samita COP27 Biden će otputovati u Phnom Penh, u Kambodži, gdje će 12. i 13. novembra biti održan godišnji samit SAD-ASEAN i Samit Istočne Azije. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh