Svijet

Facebookova matična kompanija Meta otpušta više od 11.000 zaposlenih

Meta se pridružio drugim tehnološkim kompanijama, kao što su Snap i Twitter, koje su nedavno otpuštale zaposlene zbog straha od inflacije i recesije

Facebookova matična kompanija Meta otpustila je više od 11.000 zaposlenih, smanjivši svoju radnu snagu za 13 posto, javlja Anadolu Agency (AA).

“Želim preuzeti odgovornost za ove odluke i za to kako smo došli ovdje. Znam da je ovo teško za sve, a posebno mi je žao onima koji su pogođeni“, naveo je u pismu zaposlenima izvršni direktor Mark Zuckerberg.

Meta se pridružio drugim tehnološkim kompanijama, kao što su Snap i Twitter, koje su nedavno otpuštale zaposlene zbog straha od inflacije i recesije.

“Također preduzimamo niz dodatnih koraka kako bismo postali vitkija i efikasnija kompanija smanjenjem diskrecione potrošnje i produženjem zamrzavanja zapošljavanja do prvog kvartala“, rekao je Zuckerberg.

Nakon objave ove vijesti, vrijednost dionica kompanije Meta porasla je za više 4,5 posto. U posljednjih 12 mjeseci njena vrijednost pala je za 71,24 posto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh