Svijet

Izrael pod sve većim pritiskom – Zelenski poručio: “Nije li vrijeme da i vaša država izabere s kim će biti?”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je Izrael da se pridruži borbi protiv Rusije te je ponovio zahtjev za izraelskim sustavima protuzračne odbrane, piše Advance.hr.

“Nije li vrijeme da i vaša država izabere s kim će biti?” – poručio je Zelenski u video govoru na konferenciji koju je organizirao izraelski dnevni list Haaretz.

“Hoćete li biti s demokratskim svijetom, koji se rame uz rame bori protiv egzistencijalne prijetnje svom postojanju? Ili s onima koji zatvaraju oči pred ruskim terorom, čak i kada je cijena kontinuiranog terora potpuno uništenje globalne sigurnosti?”, poručio je Zelenski.

Podsjetimo, Izrael je osudio rusku invaziju. No, odbili su slati oružje u Ukrajinu te se čini da žele zadržati relativno stabilan odnos s Moskvom. Zbog te činjenice Izrael se nalazi na meti sve žešćih kritika, naročito iz Ukrajine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh