Svijet

Drama u zraku: Ogromnom avionu nakon uzlijetanja otpao kotač

U utorak je u Italiji prilikom uzlijetanja Boeing Dreamliftera avionu otpao kotač težak stotinjak kilograma.

avion - pixabay

Nedugo nakon polijetanja teretnog mlažnjaka teškog 180 tona jedan od kotača je otpao. Brazilski zrakoplovni blog Aeroin zabilježio je trenutak pada kotača teškog stotinjak kilograma na tlo.

Riječ je o teretnom mlažnjaku Boeing Dreamlifter, najdužem teretnom avionu na svijetu. Unatoč kvaru avion je sigurno sletio u SAD, prenosi Dnevnik.hr.

Olabavljeni kotač pao je natrag na zemlju s tragom dima iza sebe nedugo nakon uzlijetanja iz zračne luke Taranto u Italiji.

Guma kotača promjera više od metra vrtjela se niz asfalt dok se avion nastavio dizati u zrak. Kotač je kasnije pronađen u obližnjem vinogradu izvan granica zračne luke.

Letom u utorak upravljala je američka teretna zračna kompanija Atlas Air, a avion je letio za Charleston u Južnoj Karolini. Bio je kodiran kao let Atlas Aira N718BA.
Najavljena istraga

“Teretni let Dreamliftera kojim upravlja Atlas Air sigurno je sletio u međunarodnu zračnu luku Charleston nakon što je izgubio kotač sa svojeg stajnog trapa pri polijetanju iz zračne luke Taranto – Grottaglie u Italiji”, priopćeno je iz Boeinga.

Najavljuju istragu ovog incidenta.

U avionu se nalazio trup putničkog aviona Boeing 787, javljaju talijanski mediji.

Ogromni 747-400 Dreamlifter dizajniran je za prijevoz dijelova i velikih tereta između Italije, Japana i SAD-a, a korišten je i za transport medicinskih potrepština tijekom pandemije covida.

Istražitelji Nacionalne agencije za sigurnost leta (ANSV) otvorili su službenu istragu ovog incidenta. prneosi “N1“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh