Svijet

Podoljak poručio: Eksplozija na mostu je samo početak

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Mihailo Podoljak reagovao je nakon eksplozije na Krimskom mostu.

“Krim, most, početak. Sve ilegalno mora da bude uništeno, sve ukradeno mora da bude vraćeno Ukrajini, sve okupirano od strane Rusije mora biti protjerano”, napisao je Podoljak na Twitteru.

Podsjećamo, na Krimskom mostu jutros je eksplodirao kamion, usljed čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na vozu koji je u tom trenutku prolazio, prenose agencije.

U saopćenju ruskog Nacionalnog antiterorističkog komiteta navodi se da je kamion eksplodirao danas u 6.07 sati na drumskom dijelu Krimskog mosta, nakog čega su se zapalile cisterne s gorivom na vozu koji je saobraćao u pravcu Krimskog poluostrva.

Usljed eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva drumska dijela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpili nikakva oštećenja.

Prethodno su lokalne ruske vlasti saopćile da u incidentu nema povrijeđenih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh