Svijet

MAJA U KOMI ZBOG GREŠKE LJEKARA ALI TO NIJE SVE! Niko ne zna gdje joj je DIJETE, porodica je očajna – “Hoće da je se RIJEŠE”!

Porodica iz Hrvatske koja živi na Novom Zelandu od devedesetih godina, bori se pravnim putem da bolnica ne skine sa aparata za održavanje života njihovu Maju (44) koja je na aparatima od avgusta i nema šanse da preživi prema rečima doktora!

Jedna porodica iz Hrvatske koja od devedesetih godina prošlog vijeka živi na Novom Zelandu, preduzima sve pravne korake kako bi spriječila bolnicu u Oklandu da njihovu Maju (44) skine sa aparata za održavanje života. Majina sestra Mirela Šaban je izjavila za hrvatski “Jutarnji list” da je porodica jako loše i da pokušavaju sve što mogu kako bi pomogli Maji. Ona je takođe pokrenula “GoFund me” kampanju kako bi probala da pomogne svojoj sestri i na taj način.

“Maja je prelijepa mlada žena, model i plesačica i zaslužuje svaku šansu da živi. Ima i dvogodišnjeg sina kome je potrebna majka”, rekla je Mirela.

Tužna priča počela je još u aprilu ove godine nakon što su Maji iznenada počele strašne glavobolje. Otišla je kod ljekara koji joj je dijagnostikovao tumor na mozgu. Operisana je, ali se njeno stanje dodatno pogoršalo i bila je potrebna nova intervencija ljekara. Kako tvrdi Mirela, Maja je preživjela drugu operaciju i smještena je na odjeljenje intenzivne nejge u bolnici u Oklandu. Međutim, u naredna tri mjeseca dobila je herpes infekciju, ugrušak u nozi i upalu pluća, a 1. avgusta oboljela je od koronavirusa, zbog čega je prebačena na posebno izolovano odjeljenje bolnice. Tamo, dok nikog nije bilo u blizini, doživjela je i srčani udar! Kada ju je medicinsko osoblje pronašlo, bila je potpuno plava, nije disala, a na monitoru je bila ravna linija. Tada su započeli reanimaciju i Maja je sada priključena na aparate za održavanje života.

Ljekari kažu da su njene šanse da preživi gotovo nikakve jer je pretrpila teško oštećenje mozga i kažu da je neće oživjeti u slučaju da ponovo dobije srčani udar. Porodica ne može da se pomiri sa tim, pa su zatražili istragu, mišljenje drugog neurohirurga, a angažovali su i advokata.

“Osjećamo da bolnica želi da je se riješi što prije. Naša majka Nevenka, koja je medicinska sestra sa više od 30 godina iskustva, sada je stalno uz Maju i spava sa njom u bolnici da joj pomogne i oživi je u slučaju da ponovo bude potrebno, jer bolnica ne želi da pomogne. njenoj”, navodi Majina sestra Mirela.

Majina porodica se sa cijelom pričom obratila medijima kako bi na taj način pokušala da pomogne sestri i ćerki. Na pitanje novozelandskih novinara, glavni lekar bolnice u kojoj Maja leži, doktorka Margaret Vilšer, rekla je da su takve situacije uvijek veoma bolne za porodicu čiji je član u tako teškoj situaciji, ali da bolnica i dalje sarađuje sa Majinom porodicom. Ljekari sa odeljenja intenzivne njege, pak, kažu da bi bilo najbolje da Maju skinu sa aparata za održavanje života i puste je da umre na miru.

“Maja pomjera oči i usne i ponekad trza rukom. Želimo da pokušamo sve što možemo da pokušamo da pomognemo Maji. Mislimo da još ima nade, a bolnica ne želi da pomogne”, ističe Mirela.

Mirela i Maja su sestre koje dijeli samo 10 mjeseci, a odrasle su kao da su bliznakinje, išle su u isti razred osnovne škole u ​​Zagrebu i veoma su bliske. Zajedno sa porodicom preselili su se iz Hrvatske na Novi Zeland, a Mirela je kasnije sa porodicom, suprugom i sinom otišla u Australiju, dok je Maja ostala na Novom Zelandu. Nažalost, Majina majka Nevenka i sestra Mirela nisu u kontaktu sa Majinim partnerom, koji je njihovog sina odveo na nepoznatu lokaciju, pa porodica ni ne zna gdje se nalaze. Pozvali su i policiju.

“Majin partner ni ne pokušava da joj pomogne i već je pozvao pogrebnu službu da bi organizovali sahranu za Maju. Trenutno ne znamo gdje se nalazi, kao ni Majin i njegov sin. Zato smo pozvali policiju“, kaže očajna Mirela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh