Svijet

Dmitry Peskov: Ne očekujemo bolje odnose sa Liz Truss

Kremlj ne očekuje poboljšanje odnosa Moskve i Londona nakon izbora Liz Truss za novog britanskog premijera, rekao je danas portparol Kremlja Dmitry Peskov.

“Sudeći prema izjavama o našoj zemlji koje je Trussova davala kao ministar spoljnih poslova i kao kandidat za premijera – prilično je sigurno reći da se ne može očekivati poboljšanje”, istakao je Peskov novinarima.

On je odbio da odgovori na pitanje da li će predsjednik Vladimir Putin čestitati Trussovoj na njenom izboru, prenio je TASS.

Kao lider Konzervativne stranke, Liz Truss će danas zamijeniti Borisa Johnsona na položaju premijera i imenovaće novi kabinet.

Trasova je dobila 81.326 glasova u Konzervativnoj stranci, a njen suparnik i bivši ministar finansija Rishi Sunak /42/ 60.399. Trussova će biti 56. britanski premijer, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh