Svijet

BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI JUTROS OTKRILI: Ukrajinske vlasti su tvrdile da ruske snage sada imaju naredbu da dovrše ovu misiju do 15. septembra

Britansko ministarstvo obrane kaže u svom jutarnjem obavještajnom izvješću da je, uprkos naporima ruske vojske da obuzda ukrajinsku protuofanzivu na jugu, Rusija usredotočena na osvajanje regije Donbas.

“Politički cilj operacije Donbas gotovo sigurno ostaje osigurati cijelu Donjecku oblast, što bi omogućilo Kremlju da objavi ‘oslobođenje’ Donbasa. Ruske snage vrlo su vjerovatno više puta propustile rokove za postizanje ovog cilja.

Ukrajinske vlasti su tvrdile da ruske snage sada imaju naredbu da dovrše ovu misiju do 15. septembra 2022. Vrlo je malo vjerovatno da će snage to postići, što će dodatno zakomplicirati planove Rusije da provede referendume o pripajanju okupiranih područja Ruskoj Federaciji.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh