Svijet

Lavrov se danas sastaje s Vulinom u Moskvi Lavrov se danas sastaje s Vulinom u Moskvi

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin danas bi se tijekom radnog posjeta Moskvi trebao sastati s ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovom, prenosi Index.

Sergej Lavrov - Vecernji.hr

Prema ruskom ministarstvu vanjskih poslova, Lavrov i Vulin planiraju razgovarati o suradnji Rusije i Srbije te će govoriti o hitnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, piše ruska prorežimska agencija Tass.

Ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko istaknuo je da je pitanje Kosova dominiralo pripremama za sastanak.

Moskva pozvala Prištinu, SAD i EU da osiguraju prava srpskom stanovništvu na Kosovu

Napetosti su eskalirale na Kosovu i Metohiji krajem srpnja nakon što je kosovska policija zatvorila punkt na administrativnoj liniji sa Srbijom u sklopu priprema za provedbu zabrane srpskih osobnih i registarskih oznaka.

Kao odgovor, Srbi koji žive u sjevernom dijelu Kosova prosvjedovali su i blokirali glavne prometnice. Kao rezultat međunarodnih napora, Priština je odlučila odgoditi zabranu do 1. rujna.

Europska unija posredovala je na sastanku srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija 18. kolovoza, ali razgovori nisu doveli do rezultata.

Moskva je pozvala Prištinu, SAD i EU da stanu na kraj neodgovornim provokacijama i osiguraju prava srpskom stanovništvu, piše Tass. Situacija oko Ukrajine bit će još jedna tema na dnevnom redu sastanka Lavrova i Vulina, piše Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh