Svijet

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Eksplodirao helikopter u spasilačkoj misiji, poginulo osmero

Helikopter gruzijske granične policije izgubio je kontrolu tokom spasilačke operacije u regiji na sjeveru zemlj, objavilo je gruzijsko ministarstvo unutrašnjih poslova, prenio je gruzijski portal Georgia Today.

eksplozija - Screenshot

Helikopter je prevozio spasioce Službe za hitne situacije koji su pozvani da pomognu paraglajderima koji su ranije završili u provaliji.

Ministarstvo je objavilo da je u trenutku nesreće u helikopteru bilo osam osoba, a ministar unutrašnjih poslova Vahtang Gomelauri potvrdio je da je svih osmero ljudi poginulo.

“Danas su u blizini mjesta Gudaurija, tokom letenja paraglajderom, dvije osobe pale na stjenovitu padinu. U operaciji spašavanja učestvovao je i helikopter granične policije koji je izgubio kontrolu i srušio se“, rekao je Gomelauri.

Prema potvrđenim informacijama, u helikopteru su bila četiri člana posade, dva spasioca iz Službe za upravljanje vanrednim situacijama i dva medicinska radnika Centra za koordinaciju i hitnu pomoć – navodi se u saopćenju.

Društvenim mrežama proširile su se snimke helikoptera koji udara u stijenu i nestaje i eksploziji i oblaku crnog dima i plamena.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh