Svijet

VANREDNO STANJE U SAN FRANCISKU! Groznica majmunskih boginja potvrđena kod muškaraca koji imaju odnose sa drugim muškarcima

Gradske vlasti u San Francisku u Kaliforniji proglasile su vanredno stanje zbog širenja epidemije majmunskih boginja.

Prema zvaničnim podacima, u gradu je od srede bilo 261 potvrđen slučaj. Za razliku od pandemije korona virusa, vlasti ne planiraju nikakva zatvaranja ili ograničenja građana.

– Želimo fleksibilnost kako bismo mogli da koristimo naše resurse da bismo sačuvali građane i njihovo zdravlje. Takođe, ovim želimo da potvrdimo posvećenost zdravlju naših pripadnika LGBT zajednice, kao što smo to uvek činili – rekla je zdravstvena službenica Suzan Filip.

Podsetimo, groznica majmunskih boginja, koja može da izazove ozbiljan osip na koži uglavnom je potvrđena kod muškaraca koji imaju odnose sa drugim muškarcima, piše Independent.

SZO je prošle nedelje proglasila je globalnu zdravstvenu vanrednu situacijunakon porasta broja slučajeva zaraženih majmunskim boginjama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh