Svijet

Biden stigao u posjetu Izraelu

Američki predsjednik Joe Biden doputovao je u Izrael gdje će početi prvu posjetu Bliskom istoku u svojstvu predsjednika, u okviru četverodnevne turneje tokom koje će održati razgovore s izraelskim, palestinskim i saudijskim zvaničnicima.

Joe Biden - agencije

Biden će biti zvanično dočekan tokom ceremonije na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu i saslušat će izvještaj o izraelskim sistemima protuzračne odbrane Čelična kupola i Čelični stup.

Kasnije će krenuti u Jerusalem na ceremoniju polaganja vijenaca u memorijalu holokausta Yad Vashem.

Biden će provesti dva dana u Jerusalemu na razgovorima s izraelskim čelnicima, prije sastanka s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom u petak na Zapadnoj obali, piše Fena.

On će potom u petak direktno otputovati avionom iz Izraela u saudijski grad Džedu, po prvi put kao američki predsjednik, zbog razgovora sa saudijskim zvaničnicima i zalivskim saveznicima na samitu u tom lučkom gradu, prenosi AP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh