Svijet

Ruski političar predložio otmicu ministra odbrane zemlje članice NATO-a

Ruski političar Oleg Morozov predložio je otmicu ministra obrane NATO-a u Ukrajini i njegovo dovođenje u Moskvu na ispitivanje, javlja Reuters.

Oleg Morozov - Profimedia

Morozov je prvi put u ruski parlament izabran 1993. godine te je član Putinove stranke Jedinstvena Rusija. Rekao je da isporuka zapadnog oružja Ukrajini predstavlja izravnu prijetnju Rusiji i da bi mogla zahtijevati od Moskve da preispita svoje vojne ciljeve.

“Znate, možda je to fantastičan zaplet koji spremam… da će u bliskoj budućnosti, u nekoj fazi, ministar rata neke zemlje NATO-a otići vlakom u Kijev da razgovara sa Zelenskim. Ali on tamo ne bi stigao. I probudio bi se negdje u Moskvi”, rekao je Morozov.

“Mislite da ga otmemo?” upitala je televizijska voditeljica programa 60 minuta Olga Skabejeva.

“Da. A onda bismo riješili tko je za što dao koji nalog, tko je za što točno odgovoran. Neka svi ti ratni ministri koji se okupljaju u Kijevu malo razmisle o tome kako bi bilo probuditi se u Moskvi”, rekao je.

Ni Morozov ni Skabejeva nisu naknadno komentirali izjave, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh