Svijet

Kamala Heris pozvala na zabranu vatrenog oružja: Moramo imati hrabrosti da nešto uradimo

Ona je prisustvovala sprovodu Rut Vajtfild, koja je ubijena u napadu u supermarketu u Bafalu

Kamala Haris - Twitter

Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Heris (Harris) prisustvovala je sprovodu Rut Vajtfild (Ruth Whitfield), 86-godišnjakinji ubijenoj u supermarketu u Bafalu 14. maja.

Tom prilikom zamjenica Džoa Bajdena (Joe Biden) iznijela je molbu za zabranu oružja nakon dvije smrtonosne pucnjave u Sjedinjenim Američkim Državama. Podsjetimo, nakon Bafala, masakr se dogodio u jednoj osnovnoj školi u Teksasu u kojem je ubijena 21 osoba, od kojih 19 djece.

– Svi moraju ustati i složiti se da se to ne smije događati u našoj zemlji i moramo imati hrabrosti da nešto uradimo po tom pitanju – rekla je Heris i dodala da rješenje uključuje i stvari poput provjere prošlosti korisnika i zabrane vatrenog oružja. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh