Svijet

ZELENSKI: SLOBODA MORA POKAZATI DA JE SNAŽNIJA OD TIRANIJE

Sloboda mora pokazati da služi ljudima bolje nego tiranija, rekao je u četvrtak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na donatorskoj konferenciji evropskih država za njegovu ratom pogođenu zemlju koja dnevno treba 12.000 tona humanitarne pomoći.

Zelenski je u Varšavi na skupu u organizaciji Poljske i Švedske izjavio da se rat u Ukrajini “ne odlučuje samo na ratištu”, nego i u sferi ekonomije, humanitarne pomoći i organizaciji “normalnog života” za ukrajinske građane.

Sloboda mora pokazati da ljudima služi bolje nego tiranija. Tako sloboda pobjeđuje i zato je ova konferencija važna – rekao je Zelenski u obraćanju uživo putem videoveze iz Kijeva.
Istaknuo je da su Ukrajina, Evropa i cijeli svijet “na putu prema pobjedi” i na skupu na koji su stigli i predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen ponovio da Ukrajina mora “po brzom postupku” dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, piše Jutarnji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh