Svijet

Turska i Saudijska Arabija oživjet će veliki ekonomski potencijal

Turska i Saudijska Arabija imaju zajedničku volju da “reaktiviraju veliki ekonomski potencijal” između dviju zemalja, izjavio je danas turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, nakon svog prvog putovanja u Kraljevinu od 2017.

Recep Tayyip Erdogan - Screenshot

Obraćajući se novinarima na povratku iz Saudijske Arabije, gdje je pokušao da popravi narušene veze, Erdogan je rekao da su strane odlučne da ubrzaju napore za zajedničke interese i unaprijede stabilnost regiona, prenose turski mediji.

Nije spomenuo druge planirane investicije koje bi mogle pomoći u ublažavanju ekonomskih pritisaka Turske, prenosi Reuters.

– Dogovorili smo se sa Saudijskom Arabijom da ponovo aktiviramo veliki ekonomski potencijal kroz organizacije koje će okupiti naše investitore – rekao je Erdogan.

Tokom dvodnevne posjete, Erdogan se sastao sa saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom i prijestolonasljednikom Mohamedom bin Salmanom, te razgovarao o raznim međunarodnim, regionalnim i bilateralnim pitanjima, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh