Svijet

Biden se danas obraća naciji, govorit će o Ukrajini

Američki predsjednik Joe Biden danas će se obratiti naciji te će govoriti o ratu u Ukrajini.

Joe Biden - AFP

Obraćanje američkog predsjednika najavljeno je samo nekoliko dana nakon što je poslao svoja dva visoka dužnosnika, šefa diplomacije i ministra obrane, u Kijev.

“Predsjednik će govoriti o podršci Ukrajincima koji brane svoju zemlju i slobodu od brutalne ruske invazije”, rekla je glasnogovornica Bijele kuće.

Blinken i Austin za vikend bili u Kijevu

Podsjetimo, američki šef diplomacije Antony Blinken i ministar obrane Lloyd Austin su proteklog vikenda bili u Kijevu, gdje su se susreli s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i drugim ukrajinskim dužnosnicima

Austin je u ponedjeljak rekao da je jedan od ciljeva SAD-a “vidjeti oslabljenu Rusiju” kako “više ne bi mogla raditi stvari koje sad radi”.

Biden je, podsjetimo, prošle sedmice najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini vrijedan 800 miliona dolara. Sedam dana ranije najavio je odvojeni paket iste vrijednosti, piše Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh