BIZnews

Najveći evropski turoperator očekuje dobru sezonu

Najveći evropski turoperator TUI prognozira dobru potražnju u ljetnoj sezoni unatoč višim cijenama, nakon što je izvijestio o rezultatima iznad predviđanja u tradicionalno slabom zimskom razdoblju.

Putovanje - Večernji.hr

– Putovanja su vrlo popularna. Vidimo trendove koji će dodatno ojačati i u budućnosti, izjavio je TUI-jev izvršni direktor Sebastian Ebel.

Turističke kompanije se nadaju da će ljetna sezona 2024. nadmašiti nivoe prije pandemije unatoč ekonomskoj neizvjesnosti, kašnjenjima proizvođača u isporukama aviona i sve višim cijenama goriva za avione.

Njemačka grupa, koja je nedavno prebacila svoje dionice s londonske na frankfurtsku burzu, saopćila je da je do sada prodano 60 posto ljetnog programa što je na lanjskoj razini, dok su cijene u prosjeku porasle za četiri posto, prenijela je Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh