Svijet

Penzionisani general Terry Wolff imenovan da koordinira vojnu pomoć Ukrajini

Bijela kuća je imenovala Terryja Wolffa, penzionisanog generala, da pomogne u koordinaciji stotine miliona vojne pomoći koju Sjedinjene Države šalju Ukrajini usred invazije punog razmjera koju je pokrenula Rusija 24. februara, navodi CNN.

Terry Wolff (lijevo) - Agencije

Dva zvaničnika američke administracije kažu da se Wolff nedavno pridružio Vijeću za nacionalnu sigurnost kako bi pomogao u koordinaciji sigurnosne pomoći koju SAD i partneri pružaju Ukrajini.

Wolff je penzionisani general sa tri zvjezdice i oficir oklopnog bataljona, s iskustvom u Pentagonu, Zajedničkom štabu, State Departmentu i Vijeću za nacionalnu sigurnost.

Nathan Sales, koji je služio kao američki koordinator za borbu protiv terorizma u State Departmentu pod tadašnjim predsjednikom Donaldom Trumpom, na sličan je način pohvalio Wolffa kao “odličnu osobu za ovu ulogu”.

– Nakon višedecenijske karijere koja je djelovala na raskrsnici diplomatije i rata, on je prava osoba koja će osigurati da Ukrajina dobije oružje koje joj je potrebno da se porazi Rusija i njen krvavi i agresivni rat koji vodi u Ukrajini – rekao je Sales, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh