Svijet

Američki general otkrio: Evo kad će rat bit okončan

mirovljeni američki general i nekadašnji zamjenik američkog ministra obrane, zadužen za Europu i NATO, Michal Ryan, u razgovoru za Sky News komentirao je rat u Ukrajini.

Michal Ryan - Sky News

Rekao je da će, iako su Rusi promijenili svoje ciljeve i sad se fokusiraju na istočnu Ukrajinu, glavno pitanje biti hoće li ruske snage uspjeti u pregrupiranju i organizaciji dovoljno borbene moći kako bi bili uspješni s “vrlo iskusnim” ukrajinskim snagama u Donbasu.

“Sljedeća tri tjedna će biti ključna. Odlučit će ishod rata”, rekao je Ryan.

“Ako mi na Zapadu uspijemo pojačati slanje oružja i opreme Ukrajini, podići to na razinu zračnog mosta u Berlinu iz vremena Hladnog rata, Ukrajinci iz rata zaista mogu izaći kao pobjednici”, ustvrdio je.

Što znači imenovanje Dvornikova zapovjednikom ruskih snaga u Ukrajini?

Govoreći o imenovanju ruskog generala Aleksandra Dvornikova za zapovjednika svih ruskih snaga u Ukrajini, Ryan je rekao kako vjeruje da će se novi zapovjednik vratiti “klasičnoj ruskoj taktici”, koja uključuje “silovite napade iz zraka i artiljerijom”.

“To će biti teško za njih jer, po našim procjenama, oni naprosto nemaju dovoljno energije za provođenje takve vrste napada. Rezultat će biti velika brutalnost, kao što je predvidio ukrajinski predsjednik Zelenskij. Izgledat će kao Drugi svjetski rat, baš kao što je predvidio ukrajinski šef diplomacije”, rekao je Ryan.

“Ali na kraju dana Rusi će pretrpjeti još veće gubitke s takvim pristupom”, rekao je umirovljeni američki general pa dodao kako je “konačni Putinov cilj ostati na vlasti jer nema puno opcija u slučaju da ostane bez vlasti u Rusiji”. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh