Svijet

Zelenskij posjetio Buču: Teško je pregovarati kad vidite što su ovdje napravili

Ukrajinski predsjednik danas je posjetio Buču, mjesto iz kojeg već nekoliko dana stižu snimke i fotografije tijela ubijenih civila na ulicama.

Volodimir Zelenskij - Novi

Kratko se obratio novinarima koji su ga pratili, kazavši kako je “jako teško” pregovarati s Rusijom nakon pokolja koji su ruske snage počinile u Buči.

Rekao je da masakr u Buči pokazuje “prirodu ruske vojske”, dodavši kako “tretiraju ljude gore od životinja”. Upozorio je da će situacija postati sve gora “što više Ruska Federacija bude odugovlačila pregovore s Ukrajinom”.

Zelenskij je u Buči nosio pancirku te je bio okružen naoružanim pripadnicima osiguranja. Obratio se i “čelnicima zemalja koje su odlučivale o tome treba li Ukrajina biti članica NATO-a ili ne”.

“Mislim da bi trebali doći i ovdje i vidjeti kako završava flert s Rusima”, rekao je Zelenskij. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh