Svijet

U SAD-u najmanji broj hospitaliziranih zbog koronavirusa od početka pandemije

Broj hospitaliziranih zbog zaraze koronavirusom u Sjedinjenim Američkim Državama je najmanji od početka pandemije, a što je znatno olakšanje zdravstvenim radnicima u ovoj zemlji.

Koronavirus - AFP

Ovaj broj se u posljednja dva mjeseca smanjio za 90 posto. U pojedinim bolnicima uopće nema onih koji su hospitalizirani zbog zaraze koronavirusom.

Osim što je zdravstvenim radnicima sada lakše raditi, omogućene su i posjete onima koji se nalaze u bolnici. Epidemiolog sa Univerziteta Južna Florida Jason Salemi je ukazao da je plaćena visoka cijena da bi se došlo u ovu fazu pandemije. Napomenuo je da je veliki broj stanovnika bio zaražen te da su mnogi od njih preminuli. prneosi “Klix“.

Doktor Jeffrey Weinstein je kazao da “sada konačno mogu disati”. Salemi je saglasan sa njim da američki zdravstveni sektor konačno može predahnuti. Ostali zdravstveni radnici također očekuju da je na djelu trend koji će značiti prekretnicu u pandemiji.

Nadležni u međuvremenu prate utjecaj podvarijante omikron soja BA.2, prenosi Associated Press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh