Svijet

Rusija odredila datum do kojeg mora završiti rat u Ukrajini?

Rusija svojim vojnicima govori da rat mora završiti do 9. svibnja, na dan kada se u Rusiji slavi dan pobjede nad nacističkom Njemačkom, objavio je Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajina - Vijesti.ba

Istovremeno, britansko Ministarstvo obrane u svom posljednjem izvješću navodi kako su borbene snage Ukrajine pokrenule napade na visokovrijedne mete u područjima koje trenutno drže Rusi.

Prema tom ministarstvu, neki od ciljeva uključuju desantni brod i skladišta streljiva u Berdjansku, lučkom gradu na jugoistoku zemlje.

Isto tako, ističe se kako je Ukrajina nastavila raketirati logističku imovinu u područjima pod ruskom kontrolom, te kako to znači da će ruska vojska morati razmišljati o obrani svog opskrbnog lanca, prenosi Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh