Svijet

Lavrov prvi put priznao koliko Moskvu bole sankcije

Moskva se našla zatečena razmjerom sankcija koje je Zapad uveo Rusiji zbog rata u Ukrajini, rekao je ruski ministar vanjskih poslova. Ovo je prvi put da je neki visoki ruski dužnosnik priznao da nisu bili spremni na odgovor Zapada.

“Kada su zamrznuli pričuve središnje banke, nitko tko je predviđao kakve će sankcije Zapad uvesti nije mogao to predvidjeti. To je čista krađa”, rekao je Sergej Lavrov studentima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, glavnog ruskog sveučilišta za vanjske poslove, prenosi Financial Times.

Podsjetimo, rublja je pala na rekordno niske razine nakon što su zapadne zemlje zamrznule 300 milijardi dolara od ukupno 643 milijarde dolara ruskih deviznih pričuva, spriječivši tako rusku središnju banku da rasporedi svoj “ratni kovčeg” kako bi smanjila utjecaj uvedenih sankcija i omogućila normalno funkcioniranje države. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh