Svijet

Biden ide u Poljsku zbog rata u Ukrajini

merički predsjednik Joe Biden otputovat će u petak, 25. ožujka, u Poljsku kako bi s predsjednikom Andrzejem Dudom razgovarao o ukrajinskoj krizi, objavila je Bijela kuća.

Joe Biden - AFP

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki je kazala kako će Biden otputovati u petak u Poljsku kako bi razgovarao o međunarodnom odgovoru na “humanitarnu krizu i krizu ljudskih prava koju je stvorio neopravdani i ničim izazvani rat Rusije protiv Ukrajine”.

Biden će otputovati u Poljsku dan nakon što se u Bruxellesu sastane sa saveznicima iz NATO-a, čelnicima G7 i čelnicima Europske unije kako bi razgovarali o međunarodnim naporima za potporu Ukrajini nakon ruske invazije, priopćila je Bijela kuća.

U petak će Biden otputovati u Varšavu, gdje će održati bilateralni sastanak s predsjednikom Andrzejem Dudom, prenosi Reuters.

Više od dva milijuna izbjeglica ušlo je u Poljsku iz Ukrajine od početka ruske invazije 24. veljače, priopćila je poljska granična straža. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh