Svijet

Zelenski objavio video i poslao jasnu poruku Rusiji: Ovo je bio moj otac, moj posao, moja kćerka…

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je na svom Instagram nalogu video koji šalje jasnu poruku građanima Ukrajine, ali i Rusiji – pobijedit ćemo!

Volodimir Zelenskij - Facebook

Kroz jezive snimke ruske devastacije Zelenski govori o svemu što je predstavljala ta zemlja, o tragedijama koje su zadesile mnoge ljude, stradanjima, uništavanju i suzama…

– Ovo je bio moj dom, ovo je bio moj prijatelj, ovo je bio moj pas, ovo je bio moj auto, ovo je bio moj posao, ovo je bio moj otac, a ovo je bila moja kćerka…” govori Zelenski prikazujući scene ratnog uništavanja širom zemlje, piše Novi.

– Rusija je udavila Ukrajinu u suzama, krvi i dječijim leševima – dodaje, poručujući da će na kraju ipak pobijediti.

– Biće novih gradova.

Biće novih snova.

Biće nova priča.

Biće, nema sumnje.

A oni koje smo izgubili biće upamćeni.

I opet ćemo pjevati, i iznova ćemo slaviti – poručuje ukrajinski predsjednik.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh