Svijet

Ukrajinska blogerka opisala uslove poroda dok traje rat: Komadi stakla su letjeli okolo

Mariana Vishegirskaya za britanski Guardian otkrila je kako je izgledao njen porod u improviziranoj bolnici u momentima dok je njen grad bombardovan, a fragmenti prozora i zidova lete oko nje i drugih trudnica.

trudnica - Twitter

“Ležale smo u odjeljenjima dok su se staklo, okviri, prozori i zidovi raspadali i letjeli oko nas”, kaže Vishegirskaya koju su Rusi optužili da je lažirala fotografije napada na Mariupolj.

Snimak objavljen na zvaničnom Guardianovom YouTube kanalu prikazuje blogericu kako leži u improviziranoj bolnici dok kćerkicu čuva pored sebe.

“Dogodilo se to 9. marta u Bolnici 3 u Mariupolju”, započela je Mariana.

Naglasila je kako su komadi stakla, prozora i zidova letjeli okolo te da ne znaju kako se to dogodilo.

“Bile smo u svojim odjelima, neke su se uspjele zaštititi, neke nisu”, pojasnila je.

Marijanine fotografije koje prikazuju kako krvavog lica bježi iz porodilišta u Mariupolju nakon što ga je bombardovala ruska vojska obišle su svijet.

Ruska ambasada u Londonu optužila je blogericu da je korstila šminku i lažnu krv kako bi obmanula javnost.

Uprkos svim nedaćama, Vishegirskaya je uspjela roditi zdravu djevojčicu kojoj su dali ime Veronika. prneosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh