Svijet

Ukrajina: Ruski padobranci sletjeli u Harkiv, napali su bolnicu

RUSKE zračno-desantne postrojbe sletjele su u Harkiv tokom noći, priopćila je ukrajinska vojska, navodeći da se u tom gradu na istoku Ukrajine vode stalne borbe.

Harkiv, Ukrajina - Twitter

“Ruske zračno-desantne trupe sletjele su u Harkiv i napale lokalnu bolnicu”, navodi se u priopćenju ukrajinske vojske na Telegramu kojim su potvrđene ranije informacije o tome da su se ruski padobranci spustili u grad . “U tijeku je borba između osvajača i Ukrajinaca”, dodaje se u priopćenju oko 4 ujutro po hrvatskom vremenu, piše Index.

Harkiv, grad s 1.4 milijuna stanovnika koji se nalazi blizu granice s Rusijom, jučer je u više navrata bio bombardiran, uključujući i raketiranje glavnog trga, pri čemu je poginulo najmanje deset osoba, a više od 20 ih je bilo ozlijeđeno.

Ruska invazija na Ukrajinu počela je. podsjetimo, 24. veljače, a u utorak su se ruski napadi intenzivirali.

Šef policije regije Harkiv Volodimir Timoško rekao je novinarima da nijedan ukrajinski vojnik nije ubijen u pucnjavi, prenosi BBC.

“Trenutno je situacija u blizini bolnice pod kontrolom, sigurnost je pojačana”, rekao je, prenose ukrajinski mediji.

Pojavile se prve nepotvrđene snimke
Pojavljuju se i prve nepotvrđene snimke iz Harkiva koji je noćas bio i pod teškim granatiranjem.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh