Svijet

Počeli pregovori Rusije i Ukrajine

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je prošlog četvrtka vojnu operaciju u Ukrajini, nekoliko dana nakon što je priznao nezavisnost dviju enklava koje drže separatisti u istočnoj Ukrajini

Mirovni pregovori između Rusije i Ukrajine počeli su u ponedjeljak na bjeloruskoj granici, pet dana nakon što je Moskva započela vojnu operaciju protiv svog zapadnog susjeda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Delegacija Ukrajine, koju čine ministar odbrane, šef stranke “Sluga naroda” i zamjenik ministra vanjskih poslova, stigla je u Gomeljsku oblast u Bjelorusiji u ponedjeljak ujutro.

Ruska delegacija došla je na pomenutu lokaciju u nedjelju.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je prošlog četvrtka vojnu operaciju u Ukrajini, nekoliko dana nakon što je priznao nezavisnost dviju enklava koje drže separatisti u istočnoj Ukrajini.

Napad je naišao na oštru osudu međunarodne zajednice, pri čemu su Evropska unija, Velika Britanija i SAD implementirali niz ekonomskih sankcija protiv zvanične Moskve.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh