Svijet

SAD obustavile operacije u svojoj ambasadi u Bjelorusiji

Sjedinjene Američke Države obustavljaju operacije u američkoj ambasadi u Bjelorusiji te dozvoljavaju zaposlenima koji nisu hitno potrebni i članovima njihovih porodica da napuste američku ambasadu u Rusiji zbog sigurnosnih problema uslijed agresije na Ukrajinu, rekao je državni sekretar Tony Blinken u saopćenju.

Antony Blinken - Twitter

“State Department SAD-a obustavio je rad naše ambasade u Minsku, Bjelorusiji, i odobrio dobrovoljni odlazak zaposlenih koji nisu hitno potrebni i članova njihovih porodica u našoj ambasadi u Moskvi, Rusiji. Ove korake smo poduzeli zbog sigurnosnih problema koji su proizašli iz neisprovociranog i neopravdanog napada ruskih vojnih snaga u Ukrajini”, rekao je Blinken u ponedjeljak ujutro, javlja CNN.

CNN je ranije naveo da je zvaničnik ukrajinske vlade rekao da ukrajinski obavještajci ukazuju na bjelorusku “spremnost da možda direktno učestvuje” u invaziji na Ukrajinu.

“State Department kontinuirano prilagođava svoj stav u ambasadama i konzulatima širom svijeta u skladu sa svojom misijom, lokalnim sigurnosnim okruženjem i zdravstvenom situacijom”, rekao je Blinken. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh