Svijet

Stoltenberg: Moskva traži izgovor da ponovo napadne Ukrajinu

On je okrivio Rusiju za nastavak potpirivanja sukoba u istočnoj Ukrajini pružajući finansijsku i vojnu podršku separatistima

vijesti

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je u ponedjeljak rusko priznanje samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike, rekavši da taj potez “još dalje podriva” suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

– Osuđujem odluku Rusije da prizna samoproglašene “Narodnu republiku Donjeck” i “Narodnu Republiku Lugansk”. To dodatno podriva suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, narušava napore ka rješenju sukoba i krši sporazume iz Minska, čiji je Rusija potpisnica – rekao je Stoltenberg u izjavi.

Stoltenberg je okrivio Rusiju za “nastavak potpirivanja sukoba u istočnoj Ukrajini pružajući finansijsku i vojnu podršku separatistima”, dodajući da Moskva “također pokušava da napravi izgovor da ponovo napadne Ukrajinu”. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh