Svijet

CIKOTIĆ I AUSTRIJSKI KANCELAR NEHAMMER RAZGOVARAI O SIGURNOSNOJ SITUACIJI U BIH I REGIONU

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić danas je na marginama ministarske konferencije u Beču razgovarao s austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom o sigurnosnoj situaciji u BiH i regionu kao i zajedničkoj borbi protiv ilegalnih migracija.

Selmo Cikotic - Hayat

Ocijenjeno je da BiH i Austrija imaju izuzetno dobru saradnju u oblasti sigurnosti i suzbijanju ilegalnih migracija, za šta je značajan doprinos dao kancelar Nehammer, tokom prethodnog mandata kada je obnašao funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Upravo u tom periodu potpisan je i Memorandum o saradnji koji je ocijenjen obostrano korisnim za efikasniju borbu protiv ilegalnih migracija.

Razgovarano je i o političkoj situaciji i destruktivnim procesima u BiH, te mogućim posljedicama takvog djelovanja na sigurnost i stabilnost BiH i regiona. prneosi “Hayat“.

Sastanak je održan i s državnom sekretarkom za migracije Švicarske Christine Schraner Burgener.

Između BiH i Švicarske je uspostavljeno dugogodišnje partnerstvo u oblasti upravljanja migracijama, te je istaknuta spremnost za nastavak saradnje i podršku u realizaciji budućih projekata u BiH.

Također, Cikotić je razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Slovenije Alešom Hojsom, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh