Svijet

Objavljene nove satelitske fotografije, Rusija ne prestaje gomilati vojsku, britanski ministar odbrane prekinuo godišnji

Satelitske fotografije nastale 10. februara ove godine prikazuju veliku količinu ruskih šatora i vojne opreme kod aerodroma na poluotoku Krimu, kojeg je Rusija anektirala 2014. godine.

Na fotografijama se, objavio je Maxar Technologies, vide šatori i oprema na sjevernom rubu aerodroma Oktabrskoje na Krimu.

Kod aerodroma koji se nalazi sjeverno od Simferopola nalazi se 550 šatora za vojnike i stotine vojnih vozila. Gomilanje vojske zabilježeno je i u blizini grada Slavne, objavio je Maxar.

A u međuvremenu, britanski ministar odbrane Ben Wallace objavio je da prekida godišnji odmor zbog rastućih tenzija oko Ukrajine.

“Obzirom na pogoršanje situacije, ministar je odlučio skratiti planirani dugi vikend s porodicom”, rekao je za Guardian viši dužnosnik britanskog Ministarstva odbrane.

Wallace je s porodicom bio na kraćem godišnjem odmoru u Europi. Njegova djeca i supruga ostat će na odmoru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh