Svijet

Nakon razgovora Bajdena i Putina: Amerika spremna za diplomatiju, ali i za druge scenarije

Ako Rusija preduzme dalje korake koji vode prema invaziji na Ukrajinu, suočit će se s brzim i teškim posljedicama, stoji u saopćenju

Joe Biden i Putin - Screenshot - alaryba

Predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) i ruski predsjednik Vladimir Putin obavili su večeras telefonski razgovor o situaciji u Ukrajini i mogućnostima rješavanja problema na diplomatski način.

Brze i teške posljedice
Prema informacijama ruskih medija, sastanak lidera Rusije i SAD-a trajao je jedan sat, a uslijedio je nakon razgovora Sergeja Lavrova i Entonija Blinkena (Antony Blinken).

– Predsjednik Bajden razgovarao je s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o vojnom jačanju Rusije na granicama Ukrajine. Predsjednik Bajden je bio jasan, ako Rusija preduzme dalje korake koji vode prema invaziji na Ukrajinu, suočit će se s brzim i teškim posljedicama – saopćeno je iz Bijele kuće. prneosi “Avaz“.

SAD spremne za sve scenarije
Također, iz Vašingtona je saopćeno kako je Bajden upozorio Putina da bi invazija na Ukrajinu izazvala veliku ljudsku patnju i oštetila položaj Rusije u svijetu.

– Predsjednik Bajden je rekao Putinu kako su Sjedinjene Američke Države spremne da se uključe u diplomatiju, u punoj koordinaciji sa saveznicima i partnerima, ali da su jednako spremni i za druge scenarije – stoji u saopćenju Bijele kuće.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh