Svijet

Kongo: Grom pokidao strujni kabl, pao na pijacu i USMRTIO 26 ljudi

Kongoanska nacionalna asocijacija arhitekata navela je da je do nesreće došlo zbog nepoštovanja propisa o urbanističkom planiranju.

Grom - Ilustracija/Blogspot.com

U glavnom gradu Demokratske Republike Kongo, Kinšasi, poginulo je 26 osoba nakon što je grom udario u električni kabl, koji je pokidao i pao na kuće i pijace.

Među žrtvama su 24 žene i dva muškarca, a dvojica su teško povrijeđena. U Kinšasi, gradu sa više od 13 miliona ljudi, električni kablovi su često pokidani zbog zastarjele i neodržavane infrastrukture, piše Rojters.

Kongoanska nacionalna asocijacija arhitekata je u saopštenju navela da je do nesreće koja se može izbjeći došlo zbog nepoštovanja propisa o urbanističkom planiranju. Državna elektroprivredna kompanija je u saopštenju navela da je grom udario tokom jutrošnjeg jakog nevremena. Ona je takođe izrazila saučešće porodicama nastradalih.

Video snimci postavljeni na društvenim mrežama pokazuju kako ljudi na pijaci žale okupljeni oko tijela koja leže u lokvama vode. Autentičnost ovih snimaka još nije potvrđena.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh