Svijet

Scholz i Johnson razgovarali o ukrajinskoj krizi

Šefovi vlada Njemačke i Velike Britanije, Olaf Scholz i Boris Johnson, složili su se da je potrebno spriječiti novu vojnu agresiju Rusije na Ukrajinu, te kako je u protivnom “jasno da će Rusija očekivati ​​visoku i ozbiljnu cijenu”

Njemački kancelar Olaf Scholz razgovarao je o ukrajinskoj krizi s britanskim premijerom Borisom Johnsonom, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Hebestreit u pisanoj izjavi je naveo da je kancelar Scholz obavio telefonski razgovor sa kolegom Johnsonom.

Hebestreit je naveo da je fokus sastanka bila zabrinutost zbog povećanja ruskih vojnih jedinica na ukrajinskoj granici.

Ističući da su se dvojica premijera složila da je potrebno spriječiti novu vojnu agresiju Rusije na Ukrajinu, Hebestreit je poručio: “U takvom slučaju, jasno je da će Rusija očekivati ​​visoku i ozbiljnu cijenu.”

Dok zabrinutost da će ruska vojska ući u Ukrajinu nakon gomilanja svojih trupa u regijama blizu ukrajinske granice konstantno raste, u Ženevi će danas biti održan sastanak američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena i ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh