Svijet

Velika Britanija opskrbljuje Ukrajinu oružjem za odbranu u slučaju ruskog napada

To nisu strateška oružja i nisu prijetnja Rusiji, već su za korištenje u samoodbrani, rekao je britanski ministar odbrane Ben Wallace

London
Ministar odbrane Velike Britanije Ben Wallace izjavio je danas da će ta zemlja opskrbiti Ukrajinu novim paketom oružja kako bi joj pomogla povećati odbrambene kapacitete dok je suočena s prijetećim ponašanjem Ruske Federacije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Donijeli smo odluku o opskrbi Ukrajine lakim protuoklopnim odbrambenim sistemima oružja i dodatnoj vojnoj obuci“, rekao je Wallace britanskim parlamentarcima.

Wallace je pozvao svog ruskog kolegu Sergeya Shoygua da posjeti London kako bi razgovarali o krizi.

“To nisu strateška oružja i nisu prijetnja Rusiji, već su za korištenje u samoodbrani“, istakao je Wallace i dodao da je dio kontingenta tog naoružanja već isporučen danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh