Svijet

Željko Komšić bi se do kraja sedmice trebao sastati sa papom Franjom u Vatikanu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić trebao bi se krajem ove sedmice u Vatikanu sastati sa Papom Franjom, saznaje N1.

Željko Komšić - Twitter

Bio bi to drugi zvanični sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sa Papom Franjom, obzirom da su se Komšić i papa Franjo sastali u februaru 2020. godine kada je tokom sastanka naglašeno da će Vatikan i dalje pružati konstruktivnu političku podršku Bosni i Hercegovini kao multietničkoj državi, te podršku njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Podsjećamo, Željko Komšić je 25. oktobra 2007. godine u ime Bosne i Hercegovine, kao tadašnji član Predsjedništva BiH iz reda Hrvata, razmijenio u Vatikanu ratifikacijske instrumente Temeljnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Svete Stolice. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh