Svijet

Vladimir Putin: Tokom 2021. godine u Rusiji su spriječena 32 teroristička napada

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je kako ruske sigurnosne agencije rade izuzetan posao te je napomenuo kako su tokom 2021. godine ostvareni brojni pomaci u sigurnosnom sektoru.

Vladimir Putin - Tanjug.rs

Prema riječima ruskog predsjednika, to se odnosi prije svega na borbu protiv terorizma, a Putin je naglasio kako je došlo do drastičnog pada terorističkih prijetnji u Rusiji, piše Klix.

“Posljednjih godina postoji značajan napredak i pozitivna dinamika u ovoj izazovnoj oblasti. Došlo je do drastičnog pada terorističkih prijetnji u Rusiji”, rekao je Putin.

On je naglasio kako su tokom 2021. godine u Rusiji spriječena 32 teroristička napada.

“U proteklih 11 godina osujećeno je više od 200 terorističkih napada. Ogromna većina je suzbijena u korijenu. U periodu 2021. godine, zahvaljujući efikasnosti i koordinaciji, spriječen je 61 zločin, uključujući i 32 teroristička napada. Ovo je dobar rezultat, ali i dalje imamo mnogo problema”, poručio je ruski predsjednik.

Na kraju, Putin je izjavio kako borba protiv terorizma mora biti oštra i beskompromisna.

“Trenutno imamo međunarodnu situaciju punu izazova. Priroda i obim aktuelnih izazova postavlja sve veće zahtjeve za rad specijalnih službi. Borba protiv terorizma je vaš primarni zadatak”, zaključio je Vladimir Putin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh