Svijet

Skandal u Njemačkoj: Doktorica 430 pacijenata vakcinisala protiv korone, nepoznat sastav ubrizgane tečnosti

Glasnogovornik Okružnog ureda Bodenseekreis kazao je da je nadležni Odjel za zdravstvo kontaktirao sve pacijente koji su se došli cijepiti u navedenoj ordinaciji te da će morati napraviti testiranje na antitijela kako bi se utvrdilo jesu li uistinu primili cjepivo protiv covida

vakcina - Fokus

Njemački Odjel za zdravstvo istražuje moguću prijevaru prilikom cijepljenja protiv covida-19, pri čemu je možda zdravstveno ugroženo oko 430 pacijenata okruga Bodensko jezero, piše Index.

Glasnogovornik Okružnog ureda Bodenseekreis kazao je da je nadležni Odjel za zdravstvo kontaktirao sve pacijente koji su se došli cijepiti u navedenoj ordinaciji te da će morati napraviti testiranje na antitijela kako bi se utvrdilo jesu li uistinu primili cjepivo protiv covida.

Naime, postoji sumnja da je liječnica te ordinacije cijepila pacijente neučinkovitom tvari. Dodao je kako je istraga u tijeku i kako za sada nije izrečena privremena zabrana rada osumnjičenoj liječnici, navodi Schwabische.

Istraga je pokrenuta nakon što kod tri u potpunosti cijepljena pacijenta te ordinacije nisu evidentirana protutijela protiv covida-19. Ako se potvrdi sumnja na prijevaru, voditelj ili djelatnici ordinacije morat će odgovarati za opasno ugrožavanje zdravlja pacijenta.

SWR piše kako je istragu pokrenula pacijentica koja se i sama cijepila u toj ordinaciji. Kada je liječnici počela govoriti o strahu od nuspojava, ona joj je navodno rekla kako se ne treba brinuti jer je u cjepivo umiješala nešto homeopatsko. Nakon konzultacija s obiteljskim liječnikom, žena je prijavila slučaj nadležnim službama.

Policija je krajem novembra obavila pretres ordinacije te se sada čekaju službeni rezultati analize prikupljenih dokaza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh