Svijet

Turski ministar u posjeti Srbiji, razgovarao sa Vučićem

Predsjednik Srbije je posebno istakao lični doprinos turskog predsjednika Erdogana koji je rezultirao dolaskom velikog broja turskih investitora u Srbiju

Sastanak u Srbiji - Twitter

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske, Mevlutom Cavusogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju i daljem jačanju bilateralne i ekonomske saradnje, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima od značaja, javlja Anadolija.

Vučić je izrazio zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralnih odnosa, koje odlikuje intenzivan politički dijalog, produbljena saradnja i međusobno povjerenje i poštovanje. Sagovornici su se saglasili da izuzetan lični i profesionalni odnos dvojice predsjednika značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza između Srbije i Turske.

Predsjednik Srbije je posebno istakao lični doprinos turskog predsjednika Erdogana koji je rezultirao dolaskom velikog broja turskih investitora u Srbiju, kao i značaj Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju koji je ojačao veze između dvije zemlje i koji može dati dodatni doprinos na privrednom planu. Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati rad ovog Komiteta u predstojećem periodu.

-Investicije turskih kompanija u Srbiju u posljednje dvije godine se intenziviraju sa perspektivom daljeg rasta i u tom smislu pozdravljam sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu, kao i realizaciju niza investicija u nerazvijenim dijelovima Srbije – naglasio je Vučić i dodao da se nada nastavku ovog pozitivnog trenda, posebno na planu infrastrukture.

Ministar Cavusoglu je prenio pozdrave turskog predsjednika Erdogana i uputio poziv predsjedniku Vučiću da posjeti Tursku, kako bi bila održana nova sjednica Visokog savjeta za saradnju.

Sagovornici su se saglasili da u odnosima dvije zemlje postoji veliki prostor za unapređenje saradnje i u oblastima energetike, turizma, kulture i obrazovanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh