Svijet

90 mrtvih i 150 ranjenih u Kabulu: “Novi napad mogao bi uslijediti svaki čas”

Američki predsjednik Joe Biden obećao je u obraćanju naciji da će “uhvatiti” počinitelje napada u kojemu je poginulo najmanje 12 američkih vojnika blizu kabulske zračne luke, potvrdivši da se velika operacija evakuacije civila nastavlja do 31. kolovoza kada se američke snage povlače iz Afganistana.

Twitter

CNN je jutros objavio, pozivajući se na afganistansko Ministarstvo zdravstva, da je poginulo najmanje 90 ljudi, a 150 ih je ranjeno.

Što se dosad zna o napadima?
Poginulo je više od 90 Afganistanaca, a najmanje 150 ih je ranjeno
13 američkih marinaca ubijeno je, a 18 ranjeno
Islamska država preuzela je odgovornost za napade
Talibani kažu da je poginulo i 28 talibna
Talibanski glasnogovornik rekao je da su upozorili Amerikance na moguće napade terorističkih grupa poput ISIS-a
Prije eksplozija netko je pucao dok je polijetao avion talijanske vojske koji je evakuirao gotovo 100 afganistanskih civila iz Kabula.
Američki zapovjednici na terenu strahuju od novih napada. Kažu da su mogući napadi raketama, ali i vozilima punim eksploziva,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh