Svijet

Putin: Neću dozvoliti da militanti iz Afganistana uđu na teritorij Rusije prerušeni u izbjeglice

Oni misle da ih mogu poslati bez viza našim komšijama u Centralnoazijske države, ali odbijaju da ih prime u svoje zemlje bez vize, kaže Putin

Vladimir Putin - Tanjug.rs

Vladimir Putin, predsjednik Rusije kazao je danas da neće dozvoliti da militanti iz Afganistana koji su prerušeni u izbjeglice uđu na teritorij Rusije.

Putin je kritikovao ideju nekih zapadnih zemalja da pošalju izbjeglice iz Afganistana u susjedne zemlje Centralne Azije, dok se obrađuju njihove vize za Sjedinjene Američke Države i Evropu.

-Oni misle da ih mogu poslati bez viza našim komšijama u Centralnoazijske države, ali odbijaju da ih prime u svoje zemlje bez vize. Kakav ponižavajući pristup rješavanju ovog pitanja – rekao je Putin na sastanku sa članovima stranke Jedinstvena Rusija, prenosi agencija Tass.

Ruski predsjednik je kazao da daju sve od sebe da spriječe da Sirija postane žarište terorizma i izrazio zahvalnost stranci Jedinstvene Rusije i svim strankama u parlamentu koje donose odluke o nacionalnoj sigurnosti. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh