Svijet

Britanci udvostručuju pomoć Afganistanu, azil za 20.000 ljudi

Velika Britanija će ove godine udvostručiti svoju humanitarnu pomoć Afganistanu na 286 miliona funti (393 miliona dolara), rekao je ministar vanjskih poslova Dominic Raab.

Dominic Raab - Fena

Uz ovu finansijsku pomoć, Velika Britanija je objavila program kojim će se omogućiti azil za 20.000 ljudi koji žele napustiti Afganistan, a 5.000 njih će biti prihvaćeno u idućoj godini, piše BBC.

Downing Street kaže da je to jedan od “najizdašnijih programa azila u britanskoj historiji”, ali kritičari kažu da bi zemlja mogla primiti još i više ljudi.

Britanija je također pozvala svoje saveznike da “slijede njen primjer” u proširenju humanitarne pomoći ugroženim Afganistancima.

Raab je sinoć razgovarao sa svojim indijskim i američkim kolegama, a sljedećih dana trebao bi razgovarati s čelnicima G7, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh