Svijet

Gori najveće “groblje” guma na svijetu

Zapalilo se najveće odlagalište guma za automobile na svijetu.

Gori najveće "groblje" guma na svijetu - Nezavisne.com

“Groblje” na kojem, procjenjuje se, ‘počiva’ više od sedam miliona odbačenih guma nalazi se kraj gradića Al Sulaibiya u Kuvajtu, a vatra je vidljiva čak i na satelitskim snimcima.

Video koji prikazuje buktinju proširio se internetom i izazvao snažne reakcije na društvenim mrežama, te ga je, otkako je u utorak postao viralan, pregledalo više miliona ljudi.

Na snimku se vidi gusti crni dim koji suklja u zrak, a mnogi su se zabrinuli zbog zagađenja koje će prouzrokovati, ali i zbog klimatskih promjena.

“Zapalilo se groblje guma u Kuvajtu. Baš kad pomisliš da situacija s vremenskim slovima ne može biti gora… Ne mogu ni zamisliti što će ovo učiniti našem vazduhu”, napisao je jedan korisnik.

Utvrditi tačnu lokaciju s koje je anonimni video snimljen vrlo je teško s obzirom na to da je odlagalište ogromno.

Britanski Daily Mail 2013. objavio je reportažu u kojoj navodi da se svake godine kopaju gigantske rupe u pješčanoj zemlji tog kuvajtskog grada te da se u njih zakopavaju stare gume.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh