Svijet

“Jezive vriske ne mogu da izbacim iz glave” – Ušao u vrtić i uradio nešto što je potreslo čitav svijet

Ubijene se dvije vaspitačice i troje djece.

Napad na vrtić - Screesnhot

Pripravnica u vrtiću u brazilskom Sijudadesu Larisa Menegoto ne može da se oporavi od jezivog zločina koji se dogodio u maju ove godine u predškolskoj ustanovi u kojoj je radila, kada je 18-godišnji mladić provalio u vrtić i usmrtio troje djece i dvoje zaposlenih.

Ona je jedina bila pribrana, uspjela nekako da izađe i pozove u pomoć policiju i vatrogasce dok joj se na nekoliko metara odvijao nezapamćen pokolj.

– Nikada ni u jednom momentu svog života nisam pomislila da ću proći kroz ovo. Svake večeri kad legnem, čujem vriske i pozive u pomoć koje ne mogu da izbacim iz glave – navela je ona za portal Globo mesec i po dana nakon zločina.

Kako navodi, sa radošću se sjeća svojih saradnika i svakog djeteta koje je bilo žrtva sumanutog napada.

Larisa kaže da nije vidjela kada je mladić ušao u vrtić jer je u tim trenucima budila djecu koju je trebalo da nahrani.

Mladić je, prema navodima medija, u vrtić došao biciklom, a očevici navode da je bio izuzetno miran i da ništa nije nagovještavalo da bi mogao da počini brutalan zločin.

Kako navodi Larisa, 18-godišnjaka je jedna od vaspitačica Keli Adrijana Anjecevski pitala šta želi, nakon čega je izvadio mačetu i krenuo u krvav pir.

Nakon udaraca mačetom, Keli je vrisnula i utrčala u jednu učionicu, dok su ostali su ostale vaspitačice bježale glavom bez obzira i zaključavale se sa djecom.

Napadač je osim Keli Adrijane, usmrtio još jednu vaspitačicu Mirlu Rener, dok je teško povrijedio četvoro djece mlađih od dvije godine, od kojih je samo jedno preživjelo.

– Izašla sam na ulicu, vikala u pomoć i pozvala policiju i vatrogasce. Nakon što se sve izdešavalo i nakon što je mladić pobjegao, ušla sam ponovo u vrtić i zatekla užas – istakla je Larisa.

Osim dvije vaspitačice, identifikovana su i djeca žrtve. U pitanju su Sara Luiza Sen koja je imala godinu i sedam mjeseci, Muriljo Masing star godinu i devet mjeseci i Ana Bela Fernandes de Baros stara godinu i osam mjeseci.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh